maanantai 1. heinäkuuta 2013

Matkalla Kroatiassa: veneretki saaristoon

Ensimmäisenä sunnuntaina seurueemme kaipasi hieman toimintaa, joka meidän tapauksessamme tarkoitti tällä kertaa päivän löhöilyä veneessä kalliorannan sijaan. Varasimme lauantaina koko köörille päiväretken läheisille saarille. Paatti lähti Cavtatin kotisatamasta ja reitti vei meidät Dubrovnikin kautta kolmelle eri saarelle kts alla. 




Matkan hinta oli 250 kunaa/henkilö (eli n. 30 euroa). Hintaan sisältyi matkan lisäksi lounas sekä "open bar". Lähtö oli aamulla kymmeneltä ja paluu iltakuudelta.

Ja sitten niiitä kokemuksia...

Osasimme ehkä itse asennoitua reissuun oikein, eli ajattelimme alusta asti että tuon hinnan voi maksaa päivästä merellä. Oli kiva katsella maisemia ja juoda limonaadia :) Lounas oli aika vaatimaton suhteessa mainospuheisiin, kuvassa kalavaihtoehto. Kasvisvaihtoehdossa oli kalan tilalla kaksi palaa juustoa ja kanavaihtoehdossa muutama pala kanaa. Tuo kala oli hemmetin hyvää kyllä, ei käy kieltäminen. Open bar oli käytännössä iso puukori, jossa oli limsapulloja ja pullot paikallista brandya sekä kirkasta viinaa. Myös puna- ja valkoviiniä löytyi kanisterissa. Makuelämyksiä...





Kahdella ensimmäisellä saarella vietettiin vain puoli tuntia, eli aika jänis saat olla jos meinaat siinä ajassa ehtiä muuta kuin poistua veneestä ja kävellä muutaman sata metriä. Viimeisessä kohteessa, Lopudissa, vietettiin 2,5h joten siellä ehti jo vähän kierrelläkin. Me tosin pötkähdimme aika pian hiekkarannalle seuraamaan maailman suloisimman pikkupojan hiekkalinnan rakennusta.

Lopudissa on siis hiekkarantaa ja siellä uskalsi uimaan myös paljain jaloin. Rantavesi oli myös aika matalaa ja täällä näkyikin paljon lapsiperheitä. Varmasti Cavtatia fiksumpi vaihtoehto jos on pieniä lapsia ja haluaa silti peuhata meressä :)

Kaiken kaikkiaan reissu oli ihan hauska kokemus. Edullisemminkin olisi päässyt (tai no, hieman edullisemmin), mutta valitsimme ison laivan jotta keinuminen olisi mahdollisimman vähäistä. Tämä osoittautui ihan fiksuksi ratkaisuksi. Laiva ei ollut myöskään täyteen pakattu, joten saimme istuskella ihan rauhassa. Reissu myös vahvisti ajatusta siitä että Cavtat oli meille juuri oikea asuinpaikka <3

2 kommenttia:

  1. Mä kyllä antaisin lämpimän vinkin, että ei kannata kenenkään sokeana uskoa kaikkiin "all you can eat, all you can drink" tarjouksiin, mitä noihin reissuihin tulee :) mä ainakin jaksan syödä vähän enemmän kuin kaksi juuston palaa ja pizzeria salaattia ;) mutta matka oli ihana ja maisemat upeita! Syödä kannattaa hyvin ennen päivän reissua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, hyvä ruoka, parempi mieli. Matkalla voi myös ostaa aina välipalajätskiä pahimpaan nälkään.

      Poista