tiistai 2. heinäkuuta 2013

Matkalla Kroatiassa: Dubrovnikin vanha kaupunki

En yleensä käytä jutuissani kovinkaan paljon kuvia vain niiden lätkimisen ilosta, mutta tämä on sellainen kuuluisa poikkeus, joka minulle suotakoon. Dubrovnikin vanha kaupunki on hyvin kaunis. Se on Unescon maailmanperintökohde, enkä nyt käyneenä ihmettele tuota seikkaa lainkaan. Dubrovnikin vanha, italiankielinen nimi on muuten Ragusa. Tämän opin eräältä viehättävältä neitokaiselta, kerron hänestä myöhemmin lisää.





Kroatian sodasta ei ole kovin pitkä aika ja tietyllä tapaa tämän myös aistii siellä ollessaan. Vanha kaupunki kärsi vaurioita ja sodan jäljet ovat joiltain osin vielä nähtävillä. Kaikkialla on kuitenkin hyvin vaaleaa ja tietyllä tapaa tuolla tuli hyvin kevyt olo. Tällä valomäärällä pitäisi ehkä selviytyä jopa Suomen talven yli.



Ymmärsin paikallisten puheista, että nämä ovat kotimaastaan varsin ylpeitä. Vapaus tuntui olevan heille tärkeää. Dubrovnikin kaupungin vanhasta lipusta löytyi sana Libertas (vapaus) ja sisäänkäynniltä teksti Non bene pro toto libertas venditur auro (vapautta ei myydä minkäänlaisesta kullasta)




Vanhassa kaupungissa kannattaa varautua siihen, että siellä on paljon ihmisiä. Menimme vierailulle hieman pilvisempänä päivänä ja se osoittautui hyväksi ideaksi. Helteellä tuolla on varmasti tosi kuuma. Silloin kannattaa suunnata Shonan antaman vinkin mukaan vaikka tänne drinkille. Käytiin ja oli aika huikea maisema joka ei kuvissa näytä miltään! 

Tuohon viimeiseen kuvaan ehkä tiivistyy oma tunnelmani vanhasta kaupungista. 

Ps. kaikki Kroatia-aiheiset juttuni löydät matkalla-tunnisteen alta.

2 kommenttia:

  1. Jos en ihan puhu höpöjä, niin tuo vanha kaupunki on saanut kunnian toimia maailman parhaan sarjan, Game of Thronesin pääkaupungin Kingslandingin, kuvauspaikkana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Miten tämä tärkeä pointti unohtuikin :) Olisi ollut kiva nähdä sulkevatko koko paikan kuvausten ajaksi....

      Poista