sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Apinan päiväkirja ♥ lega-lega

Tässä viimeinen juttu Kroatiaan liittyen (näin luulisin). Jos matkustatte Dubrovnikiin, niin käykää lega-legassa.



Eksyimme pikkuiseen liikkeeseen oikeastaan ihan puolivahingossa (niinkuin vanhassa kaupungissa helposti käy). Huomasimme tämän punaisen lipun ja poikkesimme uteiliaisuudesta sisään.

Liikkeessä pyöri kolmen nuoren joukko, ilmeisesti itse designerit. Kävi ilmi, että lega-lega on kroatialaisen kaveriporukan perustama merkki, joka myy vähän kaikenlaisia tuotteita muistikirjoista ja julisteista t-paitoihin. 

Ihmettelimme paikan päällä pitkän tovin ja kyselimme kaikenlaista. Suloinen myyjätär selitti, että heidän kaveriporukkansa on kotoisin pohjoisesta. Lähes jokaisella tuotteella oli jokin tarina tai merkitys, joka liittyi heidän taustaansa tai Kroatiaan ja Dubrovnikiin yleensä. Merkin nimi itsessään tarkoittaa pohjoisen murteella kamua tai kaveria (englanniksi bro, dude, mate). Kamu-kamu. Sympaattista.



Ostin itselleni 'mustan kirjan', muistikirjan jossa on mustat tyhjät sivut. Olen siihen piirrellyt valkoisella tussilla kirahveja ja kirjoittanut ylös ohi meneviä ajatuksia. Nappasin mukaan myös merkin kangaskassin. T-paidat oli pakattu hauskasti maitotölkkeihin ja liike oli tosi viihtyisä kaikin puolin. Pidin kovasti meitä palvelleesta tytöstä, hän oli selkeästi hyvin ylpeä liikkestä ja heidän omasta merkistään.

Jos et juuri ole lähdössä Kroatiaan, niin lega-legalla on myös kansainvälinen verkkokauppa, täällä! Saatan itse testata sitä kun muistikirjastani loppuvat tyhjät sivut.

EN: If you are going to Dubrovnik, I think you should definitely visit this little shop in old town, lega-lega. It's all Croatian design, they sell everything from t-shirts to notebooks. We met few of them and I really liked the store and the fact that everything had a story. The brand name is Croatian slang for "bro" or "mate". They also have a web store, you can find it here!

I really thought it was such a fun place and the girl who helped us with our purchases was really really nice. I might visit their web store myself, really fell for their notebooks :)

4 kommenttia:

  1. Big thumbs up! Ihan huikee liike, mehän käytiin tuolla vielä uudelleenkin... :) Oli hyvä, että myyjätär varmisteli meidän tietävän, mitä kukin printti ja merkki tarkoitti :) Näin kukaan ei poistu kaupasta ja kanna fraasia, jota ei itse ymmärrä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottapa totta :) Ja sen hymyn todellakin sai kaupan päälle.

      Poista
  2. Siellä käytiin mekin tänään ja ostettiin vaikka mitä. Kiitti vinkistä! Ihana putiikki!

    VastaaPoista