lauantai 18. tammikuuta 2014

Lakanajuttuja

Vietän leppoisaa lauantai-iltaa kera Midsomerin murhien, mutta tässä on väärä poliisi joten samalla haluan höpötellä teille vähän lakanajuttuja.

Olen ennenkin kirjoittanut (ehkä noin kymmeneen kertaan) siitä, kuinka paljon pidän lakanoista. Omistan niitä myös näin yhden hengen talouteen aika mittavan märään. Koti on kumminkin minulle todella tärkeä ja varsinkin lakanoihin haluan panostaa. Olen vähän tällainen hutilus, jonka sänky saattaa lojua petaamatta pitkäänkin, joten on kiva että kuosit miellyttävät omaa silmää. Lisäksi uskon, että kivoissa lakanoissa näkee parempia unia.

Hankin lakanat pääasiassa alennusmyyntiaikaan. Nämä Aini Vaarin Finlaysonille suunnittelemat Taimi-lakanat tulivat tehtaanmyymälässä vastaan hyvällä aleprosentilla ja pohdin niiden kohtaloa aika monta minuuttia. Ensin kuosi näytti omaan silmääni jotenkin liian mummomaiselta, mutta tummansinisenä se sitten kuitenkin jotenkin toimii. Taimi-kuosi on suunniteltu jo vuonna 1961 ja se kulkeekin jo Finlaysonin klassikko-listalla.Minä tykkään.

Yksi toinenkin vuodevaatelöytö tuli tehtyä alennusmyynneistä, siitä lisää myöhemmin. Nyt viltti ja teevesi tulille. Kävin tänään avannossa! A-van-nos-sa. Epäilinkö joskus että tässä kaupungiosassa asuessaan mummoutuu? Ensin kukalliset käsipyyhkeet, sitten Taimi-kuosi ja nyt avanto... 

EN: New sheets from Finlayson. Print was designed in 1961 by Aini Vaari... first I thought that it was too much for me but somehow the dark blue color got me convinced. 

8 kommenttia:

 1. UPEAT! Toi tummansininen sävy tosiaan toimii noissa. :)

  P.S. Toinen lakanafriikki tunnustautuu! Meillä on mooooonta paria lakanoita. Mietin aina vaihdon aikaan tarkkaan, et mikä lakanafiilis mulla on. :P Ja mä en IKINÄ pystyis nukkua eriparilakanoissa. Ajatus saa ihon kananlihalle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, en siis ole yksin! Itsehän ostan tietysti aina kahdet pussilakanat siltä varalta että joskus on isompi sänky tai kaksi nukkujaa. Koska tietenkään ei voi olla eri pari lakanat! Ja tientenkin lakanat valitaan just fiiliksen mukaan :)

   Poista
 2. Kyllä täälläkin pappaannutaan. Tykkään esimerkiksi käydä joka kerta Helsingissä käydessäni yleisessä saunassa. Olikohan nimeltään Kotiharjun Sauna josta pidän kovasti.

  Sauna tuli siis mieleen avannosta. Ja avannossa käynnistä minulle tulee aina mieleen Stubbin kirjan kansi:
  http://www.adlibris.com/fi/covers/M/9/51/951323813X.jpg

  VastaaPoista
 3. Pienessä mummoutumisessa ei ole mitään pahaa! Sehän on tyyli siinä missä muutkin. :) Suloiset lakanat. Meidän pitäisi hankkia niitä paljon enemmänkin, parittomia settejä kyllä löytyy mutta jo jonkin aikaa on ollut sängyssä kaksi ..Ja tulee aika kalliiksi ostaa kaikki tuplana, Jyskin /Sokoksen/Anttilan alelaareja tonkimaan siis. ^^ (kun ei ole tähän hätään mahdollisuutta Finlaysonin tehtaanmyymälään päästä:))

  Hei muuten, kävin katsomassa uudestaan niitä Fragrance Directin toimitusehtoja ja nyt siellä ei löydy mitään kynsilakoista, aerosoleista, edt:stä .. Toimitukset tulee uusien sääntöjen mukaan maateitse, eli olettaisin että ihan kaikkea voi tilata ? JEE. :) (Essieitä oli vaan muutama sävy tällä hetkellä)

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta että hintaa kahdelle setille tulee usein aikas paljon... en sitten tiedä, kivoja voisi löytyä edullisemmin myös esim. Keskon Anno-merkiltä? Niillä on mielestäni linja uudistunut hyvään suuntaan. Ja usein olenkin myös liputtanut H&M:n lakanoiden hinta-laatu suhdetta!

   Ja jee, hyvä vinkki, kiitos. Pitää käydä kurkkimassa kun seuraava tarpeellinen juttu pitää hankkia.. luulen nimittäin eetä tuon Lush-testailun jälkeen pidän nyt pienen kosmetiikka-karenssin, heh.

   Poista
  2. Annolla on kyllä näkynyt viime aikoina tosi kivoja tuotteita, myös keittiön & kylppärin puolelle.. H&M:n puolelta katselin muutamaa mutta kpl 25€ ..Sillä saa jo parit hyvät noista ed.mainittujen aleista :))

   Hihii mä en pystyny pitää näppejä erossa FD:sta kun palkka napsahti tilille ^^ Unelmahajuvesi (yksi monista) ja paljon muuta ihanaa taas tulossa testiin .. :p

   x S

   Poista
  3. Aleonnea! ;)
   Ja paketin odottelu-iloa...

   Poista