torstai 23. lokakuuta 2014

Ennen kuin lähdet matkaan

Yksi ystäväni kävi tässä taannoin kylässä. Hän istui keskellä lattiia ja tuijotti miettiväisenä nahkaista, vanhaa matkalaukkuani. Sitten hän katsoi minuun ja sanoi

"Tiedätkö, aina tuota katsoessanin ajattelen että sä oot sellainen... Aina laukku pakattuna... Lähtövalmiina."

Ja niinhän se vähän on. Vaikka en maailmanmatkaaja olenkaan...Ennen lähtöä kannattaa ajatella muutamaa asiaa, koska useinhan sitä palaa takaisin. Useimmiten ainakin. Hoen näitä itselleni vieläkin, vaikka tätä eri kaupunkien välillä kimpoilua on takana jo viisitoista vuotta.

Siivoa ennen kuin suljet oven takanasi. Ei ole mitään surullisempaa, kuin tulla sekaiseen kotiin joka näyttää siltä että kukaan ei ole pitänyt siitä huolta.

Petaa sänky.

Vie roskat.

Jos sinulla on yrtti tai kukkakimppu keittiöpöydällä, luovu siitä. On kaunis ajatus että palaat sen luo ihan pian, mutta se ei tule kestämään eroanne. Päästä irti ajoissa. 

Pakkaa kevyesti ja huolettomasti. Pakkaa aina vain sen verran, mitä jaksat yksin kantaa. Vaikka joutuisit kävelemään suunnittelemattomasti useamman kilometrin. Valitse myös kengät tämän mukaan.

Älä tuskastele sitä, että matka kestää kauan tai että siihen menee aikaa, jonka voisit käyttää muka johonkin hyödyllisempään. Ota aina matkaeväät. Nälkäisenä on huono matkustaa, väsyneenä sen sijaan voi aina nukkua mytyssä bussin penkilläkin.

Älä aikatauluta liikaa.Kun tulet takaisin, pura laukku heti.

Osta hyvää ruokaa, sytytä kynttilä, pistä pyykkikone pyörimään. Muista että olet kotona. Vaikka sydän olisikin tien päällä niin kyllä se sieltä palautuu. Arki on yksi parhaista jutuista, kun sen antaa olla.

Tämä tyttö lähtee nyt taas. Laukku auki, aikaa selviytyä ulos asunnosta on kymmenen minuuttia. Se riittäköön.

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus. Yritän pitää kiinni samoista asioista, jos useasti kulkee tien päällä.

  VastaaPoista
 2. Nää sun tekstit vaan on niin hienoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti. On ihanaa että jaksatte lukea ja kommentoida!

   Poista