tiistai 25. kesäkuuta 2013

Matkalla Kroatiassa: Cavtat

Mietimme pitkään ennen lähtöä sitä, mihin haluamme asumaan. Alusta asti olimme siis menossa rannikolle, mutta pohdimme eri vaihtoehtoja kylien ja toisaalta Dubrovnikissa asumisen välillä. Koska haimme lomalta nyt nimenomaan leppoisaa oleskelua ja rauhaa, tuntui pikkukylässä asuminen sitten lopulta parhaalta vaihtoehdolta.

Dubrovnikin lähistöltä löytyy useampia kyliä ja lähellä oli ettemme päätyneet Mliniin, joka sijaitsi hippusen verran lähempänä Dubrovnikia. Onneksi saimme lähipiiristä kumminkin suositukset Cavtatista, sillä kuten vuokraisäntämme naureskellen totesi "But what would you do in Mlini? Nothing!!". En sitten tiedä onko noinkaan, mutta tämä oli joka tapauksessa hyvä välinta.

Cavtat on siis pieni kylä, etäisyys Dubrovnikiin on n. 15 km. Keskustasta löytyy yksi kauppa, posti, pankki ja useita ravintoloita. Satama on jostain syystä rikkaan jahtikansan suosiossa, joten siellä voi ihmetellä vähän suurempiakin paatteja ja niiden ympärillä huseeraavaa henkilökuntaa. Varsinaisista jahtien asukkaista emme, yhtä kannella heiluvaa papiljottipäistä rouvaa lukuunottamatta, tainneet nähdä ensimmäistäkään.

Kauppa osoittautui aika reppanaksi, mutta kaikki tarpeellinen löytyi leipomon ja pikkuisen ruokatorin avustuksella kyllä. Emme ehkä lopulta kokkailleet itse niin paljon kuin alunperin ajateltiin, mutta mikäs tuossa. Lomalla voi joskus istua myös ihan valmiiseen pöytään. Hintataso Cavtatissa on pikkuisen Dubrovnikia edullisempi.







































Bussilla pääsee 20 kunalla (n. 2,8 €) helposti Dubrovnikin "isolle kirkolle". Käytiin kahdesti ja hyvin pelasi. Tosin mennessä on vaikea tajuta pysäkkiä, kuski pysäyttää bussin keskelle tietä ja julistaa sitten tyynesti "The city of Dubrovnik". Tuli hetkellinen olo että "ööö... missä?". Onneksi paikalliset neuvoivat kyllä topakasti "you have to go DOWN!" ja silloin huomasimme tien toisella puolella vanhaan kaupunkiin johtavat portaat. Cavtatista pääsee Dubrovnikiin myös veneellä, mutta me käytimme bussivaihtoehtoa mielellämme kun sää oli hiukan huononpuoleinen. Tehtiin sitten erikseen veneretki josta lisää ensi maanantaina :)

Kaikenkaikkiaan olimme tosi tyytyväisiä Cavtatiin. Asuntomme sjaitsi hyvällä paikalla, kaikkialle oli lyhyt matka (tosin kylä on pieni :). Rannalta löysi aika helpostikin vähän yksityisemmänkin kolon jossa sai sitten ihan rauhassa pötköttää. Kuten aiemminkin mainitsin, hotellit sijaitsivat toisella puolella kylää,joten turisteja emme nähneet ihan vallattomasti, enemmänkin ehkä veneillä saapuneita matkailijoita. Loppulomasta tosin kuuli jo enemmän suomea... 

Ainiin, Cavtatin paras jätskibaari näkyy tuossa ylemmässä kuvassa, menkää sinne jos olette paikan päällä! Jäätelöä saa monesta paikkaa, mutta tuolla on suurimmat pallot ja oikein söpöjä tyttöjä ja poikia myymässä :) Löytyy kyllä kun kävelette vain sitä (ainoaa) pääkatua, joka menee rannan suuntaisesti jahtien ohi.

Saa kysellä jos jotain tulee mieleen!

4 kommenttia:

  1. Voi mutta pikkuiseen kylään on juurikin paljon ihanampi lähteäkin! Ainakin itselle tulee sellaisista kotoinen olo.. Semmonen lutunen :D Ja turistirysä-kohteita suorastaan inhoan enkä oikein ymmärrä miksi sellaisiin on ihan pakko päästä, kuulemaan joka nurkalla suomea .. Makuja on toki monia, mutta teidän loma vaikuttaa kyllä parhaimmalta mahdolliselta! ^^ Lähden ylihuomenna Riikaan, jee.

    Indie by heart
    Bloglovin'

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa reissua! Olen käynyt Riikassa vain kerran, mutta ihana paikka sekin :)

      Poista
  2. Ai niin siitä BB-voiteesta! Oletko saanut näytteitä vai aina hankkinut ihan koko putelin? Kannattaa kysäistä esim.Kicksistä onko antaa näytteitä joiden perusteella tehdä paremmin ostopäätös :) En kyllä tiedä onko miten sellaisia tarjolla, vai pitääkö tyytyä testereihin kaupassa.. Mutta toivottavasti tuo Clarins tärppäisi! Ei ollut mikään halvin mahdollinen:>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen saanut aina testerin/ myyjät ovat laittaneet pienen testipurkin matkaan. Onneksi näin, koska rahaahan noihin hutikosmetiikkaostoksiin saa palamaan loputtomasti. Ainoa vikatikki kohdallani oli Lumenen versio, jota ostin koko purkin (testailun jälkeen) eikä sitten kumminkaan ollut mun iholle sopiva :( Metsästys jatkukoon!

      Poista