maanantai 3. joulukuuta 2012

Apinan arkistoista: Piparitaikina


Arkistoista kaiveltu piparitaikinaohje, olkaa hyvät <3
Tässä olisi nyt sitten joulun kunniaksi hyväksi havaittu piparitaikinaohje. En itse pidä valmiista taikinasta yhtään, onneksi tekeminen ei ole vaikeaa :) Tarvitset:


3 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
1 tl neilikkaa
2 tl kaardemummaa
2 tl kanelia
1 rkl pomeranssinkuorta
1 rkl ruokasoodaa
250 g voita
2 kananmunaa
1-12 dl vehnäjauhoja

Kaada ensin siirappi, sokeri ja mausteet (neilikka, kaardemumma, kaneli ja pomeranssi) kattilaan ja kuumenna kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila levyltä ja lisää voi palasina, jotta se sulaa taikinan sekaan. Lisää myös sooda varovasti sekoittaen. Vie kattila (ulos) jäähtymään.




Kun seos on jäähtynyt tarpeeksi, lisää joukkoon kananmunat ja jauhot. Voit sekoittaa vaikka puuhaarukalla. Taikinan voi leipoa heti tai seuraavana päivänä ja se myös säilyy jääkaapissa n. viikon jos sopivaa leipomispäivää ei heti löydy. Kysymyksiä saa toki esittää, jos jotain jäi epäselväksi. Makoisaa joulua!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niinpä. Taikina on luonnollisesti paljon parempaa kuin itse piparit :) Onneksi aikuisena kukaan ei voi kieltää syömästä pelkkää takinaa...

      Poista