lauantai 29. syyskuuta 2012

Banaanikakku

Lauantain kunniaksi herkkuohjetta. En ollut tehnyt tätä varmaan kymmeneen vuoteen, mutta oli kyllä huippuhyvää. Tällä ohjeella taikinasta riittää kahteen leipävuokaan. Tekijästä riippuen.

Eikä se ole niin tarkkaa näiden määrien kanssa. Itse mittailin sokerin ja jauhot kahvikupilla (vajaa 2 kuppia sokeria ja 3 kuppia jauhoja).. Että toivottavasti tämä "virallinen" ohje vastaa jotenkuten todellisuutta. 





3 kananmunaa
3 sokeria 
1 dl kermaa
1 tl soodaa
200g sulatetua voita/ margariinia
2-3 banaania
 5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria


Voitele vuoat ja korppujauhota ne kevyesti. Muussaa banaanit haarukalla ja sulata rasva.

Vaahdota voit ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sooda kermaan ja lisää joukkoon. Lisää seuraavaksi sula rasva sekä banaanit ja lopuksi jauho, johon olet sekoittanut leivinjauheen ja vaniljasokerin. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa kunnes kakku alkaa hieman irrota reunoista. Voit koittaa kypsyyttä haarukalla jos olet epävarma. Muistelisin, että paistamiseen meni noin puolisen tuntia.




P.s Tuo uusi säkövatkain on ihan paras. Tehokas ja hiljainen. Niin ruma että on melkein jo hieno :)

2 kommenttia:

  1. Mun äitillä on vanha, 70-luvun vastaavan värinen sähkövatkain, josta oon maailman kateellisin ihminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää olikin kai joku retromalli :) ostin, kun oli halvempi kuin saman merkin valkoinen... näitä löytyi muistaakseni myös sellainen ruskean sävyinen.

      Poista