torstai 27. syyskuuta 2012

Apinan arkistoista: peitto pikkuiselle

Kummityttöni on jo oli yksivuotias.. voi sentään. Tässä vielä ohje hänelle tehtyyn peittoon <3 Julkaistu alunperin 04/2011.

Elämääni on tänä kesänä saapumassa muiden muutosten lisäksi yksi aivan erityinen pieni henkilö, joten oli aika aloittaa jonkun aikaa hautunut peittoprojekti. Inspiraation sain taas Kalastajan vaimolta, mutta ihan itse askartelin hienon kaaviokuvan:
Neulon peittoa tasona, reunuksen silmukat neulotaan oikein sekä oikealla että nurjalla puolella. Reunus on siis 4 riviä alareunassa ja neljä silmukkaa molemmissa sivuissa. Muutoin peitto on "tilkullinen", O= sileä neule ja X= helmineule. Jokainen ruutu on 10 silmukkaa leveä ja  14 riviä korkea. Oliko sekavaa? Idea selviää varmaan kuvasta :)


Peittoa on mukava tehdä, mutta tästä tulee taas kerran todellinen lankasyöppö. Olen tehnyt nyt n. puolitoista ruutua ja lankaa on mennyt 100g :) Tarvitsen jonkun parikymmentä kerää lisää...

Lankana on tällä kertaa Dropsin Eskimo, peitosta tulee aika paksu. Teen työtä 80cm pyöröpuikolla nro 8. Toivottavasti tämä valmistuu niin, että vauva on tarpeeksi pieni mahtuakseen peiton alle :D Laitan kuvaa valmiista työstä toivottavasti alkukesästä.

Ja kuvat valmiista työstä 07/2011:

Eilen vein tosiaan villapeiton omistajalleen. Vielä hän on niin pieni, että mahtuu vaikka vähän kierimäänkin :) Kummitädin hermo piti siis loppuun asti ja peitto valmistui ajallaan.
Edit 10/2013: Peiton mittoja on kyselty, omalla käsialallani tästä tuli about 90 x 75 cm. Lankaa kului  paljon... tavallisella vaa'alla ei saatu punnittua, mutta varmaankin noin kilon verran. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti