tiistai 29. heinäkuuta 2014

Parasta Nizzassa: Massénan aukio ja suihkulähteet

No niin sitten. Päätin tehdä nämä loput jutut ihan fiilispohjalta ja kertoa teille vain hiukan niistä lempijutuista, joita löysin viikon aikana. 

Koska lomailimme hyvin rennosti, emmekä tehneet viikolle sen ihmeempiä suunnitelmia, emme myöskään kiertäneet nähtävyyksiä mitenkään järjestelmällisesti läpi. Mielestäni kaupungista saa kuitenkin melkein eniten irti niin, että antaa sen pikkuhiljaa tulla luokse. Itse en saa suorittamisesta kuin päänsäryn.



Yhdeksi lempipaikoistani Nizzassa muodostui ehdottomasti Massénan aukio, joka löytyykin oikeastaan keskelta kaikkea. Aukio on mielestäni hirmu kaunis mustavalkoruudullisine kuvioineen ja punaisine rakennuksineen. Nerokkainta on kuitenkin aukion viereen tehdyt puistot. Voi te viisaat ranskalaiset!



He ovat rakentaneet kaksi puistoa joissa on pieniä suikulähteitä! Puistoon on tehty suuri kivialue joihin siis tosiaan on tehty monta kymmentä pientä suihkulähdettä ja sinne keskelle voi mennä kävelemään. Toinen puoli puistosta oli oikeastaan vain sellaista vesisumua, joka virkisti ihanasti, toisella puolelle lapset juoksivat innoissaan pienien vesisuihkujen keskellä. Välillä veden tulo taukosi ja sitten etsittiin kilpaa paikka, josta vesi taas alkaa pulppuamaan ensimmäisena.



Lasten ilo <3

Ja tietenkin menin itsekin vesisuihkujen keskelle kävelemään.

Aukiolla oli myös lempimehukojuni, mutta se ansaitsee oman palstatilansa.

EN: My favorite things in Nice, part 1. Place Masséna.

2 kommenttia:

  1. Nätti aukio, kyllä Italian läheisyys näkyy mun mielestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä päässyt käymään Italiassakaan, mutta menisin kyllä mielelläni. Toivottavasti seuraavaan vuoteen saisi mahdutettua mahdollisimman monta reissua :) Nälkähän kasvaa syödessä...

      Poista