torstai 31. heinäkuuta 2014

Parasta Nizzassa: Vieux Nice ja pieni nahkakauppa

Nizzan vanha kaupunki on kaunis ja helposti saavutettavissa. Massénan aukiolta vain portaat alas ja olet perillä.

Pidän vanhoista kaupungeista aina.

Ne ovat turistipaljoudesta huolimatta jotenkin tunnelmallisia.Vanhassa kaupungissa kannattaa vain kuljeskella ja fiilistellä. Me syötiin Nutella-crepsejä yhdestä kahvilasta. Paikat oli vähän rempallaan, mutta tarjoilijalla oli maailman kaunein oranssi kihara tukka ja pihalla hipsutteli mäyräkoira joka oli varmaan satavuotias. Tarkistivat sata kertaa että eihän musiikki ole meille liian kovalla. Ei ollut.

Yhdellä kadulla oli kalanpää keskellä tietä, kuka lie sen unohtanut.Herkkukauppojakin löytyi, tosin haluaisin tietää että miten aina vanhassa kaupungissa paikasta riippumatta myydään appelsiinimarmeladia paikallisena juttuna? Onko niin, että se on vain kaikkien kansallisuuksia peruspilari. Marmeladi. Ihmeteltiin purkkeja ja syötiin jäätelöä Fenochiolla, jossa on 100 eri makua. Suosittelen, mutta menkää päivällä kun ei ole niin ruuhkaa. Parempi palvelu ja jää parempi mieli.

Syötiin myös pitsaa, jota myös hieman kiukkuinen italiailainen setä. Yksi pala maksoi 3,50€ ja lähti näklä. Homma toimi niin, että tilasit jotain listan mukaan jonka jälkeen setä puisteli päätään ja osoitti tiskiltä mistä vaihtoehdoista saat valita :)

Löydettiin myös kenties maailman ihanin nahkakauppa, Atelier Cuir Cousu Main (lukee oven yläpuolella). Valikoitiin sandaaleja varmaan tunti sellaisessa 10 neliön liiketilassa. Paikkaa piti vanhempi herrasmies, josta tuli mieleen Pinokkion tekijä. Liikkeessä oli lisäksi töissä nuorempi tyttö. Tekivät kenkiä siinä samalla kun me yritettiin päättää eri vaihtoehtojen välillä. Siskoni sandaaleihin tekivät muutamia säätöjä, jotta remmit istuvat varmasti. Omat käsityönä tehdyt nahkasandaalini maksoivat 40 euroa. Osoite on 6 Rue Saint Gaétan. Suosittelen sydämeni pohjasta jos olette lähettyvillä.

EN: My favorite things in Nice, part 3. If you are there, please go and visit the Atelier Cuir Cousu Main on 6 Rue Saint Gaétan. The most beautiful leather bags and sandals and friendly service. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti