keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Seuraava pysäkki, Nizza

Jyväskyläpäivät kiisivät ohi.

Oli hauskaa. Katutansseja, vanhoja ystäviä, uusia tuttavuuksia, musiikkia, hiki, niskaan liimautunut tukka, hymyjä, drinkkejä, lokkeja, kakkua ja kesäfiilis. Meni pitkästä aikaa aikaiseen.

Nyt olen viettänyt muutaman kotipäivän Tampereella, ikä ei tuu yksin kun tuntuu että nämä päivät ovat menneet oikeasti toipumiseen. Huomenna kuitenkin saan napata kainalooni molemmat siskoni ja otamme yhdessä suunnaksi Nizzan.En ole koskaan ollut Ranskassa, en oikein tiedä mitä odottaa joten en odota mitään. Pidän jotenkin ajatuksesta, että näen Nizzan ennen Pariisia. Olemme ensi kertaa lomalla keskenämme kaikki kolme joten varmasti huikea viikko tiedossa. Tykkään itse eniten matkustaa aika rennosti, kävellä vain ja katsella ja ihmetellä. Emme ole suunnitelleet mitään ohjelmaa, jos alkaa kyllästyttää niin ehkä käymme junalla Monacossa tai Cannesissa. Ensimmäisenä mainittu ei juurikaan kyllä itseäni kiinnosta, mutta katsotaan muuttuuko mieli. Olen innoissani ja vähän jännittääkin. Emme majoitu tälläkään reissulla hotelliin, vaan vuokrasimme asunnon vanhasta kaupungista. Luulen, että näin näemme vielä enemmän ihan sitä paikallista menoakin.

Olen vältellyt pakkailua, mutta äsken viimein hain matkalaukun alavarastosta ja alon hieman kasailla tavaroita. Yritän pakata kevyesti...

Kaikki Nizza vinkit otetaan onnellisina vastaan ja muutenkin Ranska-tietouttaan saa nyt jakaa. Meillä pitäisi olla netti asunnolla, joten saattaa olla, että päivittelen matkaltakin jotain. Varsinaisesti reissujutut kirjoittelen varmaankin Kroatian tapaan sitten kun ollaan päästy takaisin suomenmaalle. Ainakin instagrammin puolella voi menoa varmasti seurata, minuthan löytää sieltä @apinanpk! 

EN: Packing up for my first trip to France! We are going to Nice with my sisters, can't wait. If you have any tips I'd love to hear them, do you know any restaurants or places that one must see while there?

P.s Kaikki matkajutut blogissa löytyvät matkalla-tunnisteen alta! Lisäsin pari päivää sitten myös "jyväskylässä" ja "tampereella" tunnisteet jotta myös niihin liittyvät vinkit ja jutut olisi helpompi jatkossa löytää.

6 kommenttia:

 1. Oih Nizza on ihana paikka! Olimme siellä ensimmäisen hääpäivämme kunniaksi neljä vuotta sitten ja voisin hyvinkin tehdä vaikka uudenkin reissun :) Muistan ainakin, että aamulla vanhan kaupungin tuntumassa oli kiva tori, josta ostimme rannalle tuoreita hedelmiä ja leivonnaisia aamupalaksi. Nam! Myös sinne kukkulalle (en muista enää nimeä :D) kannattaa kivuta kurkkimaan ihania merimaisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, voin kuvitella että Nizza toimisi myös tuollaiseen romanttiseen reissuun oikein hyvin! Kukkulaa suositeltiin meille myös toisaalta, joten ehkä kiipeämme sinne jonakin päivänä. Kiva kun kävit piipahtamassa täällä :) Ihanilta näytti teidän perhekuvat ja blogin uusi ilme.

   Poista
 2. Jos shoppailemaan tahtoo niin kannattaa mennä junalla Italian puolelle. On paljon halvempi paikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan... tuossahan olisi mahdollisuus kokea parikin maata :) En ole käynyt Italiassakaan... kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Monaco on aika hirvittävä paikka! Tuntuu kuin koko mesta läsähtäisi mereen hetkellä minä hyvänsä :D Ero Ranskaan on kuitenkin huikea, Monacosta ei maasta löydy roskan roskaa eikä purukumia! Lisäksi siellä saatte varautua käyttämään reisilihaksianne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö... mihin? :D
   Mutta juu, en tiedä mennäänkö lainkaan.

   Poista