keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Parasta Nizzassa: Collin du Château ja MAMACin kattoterassit

Seuraavaksi kaksi vinkkiä, jos haluaa katsella Nizzaa ylempää käsin kuin rantakivien tasalta.

Kiipesimme yhtenä pilvisenä päivänä kukkulalle. Collin du Château on ihan kävelymatkan päässä esimerkiksi Massénan aukiolta. Kävelee vain rantaan ja Promenade des Anglais vie perille. Kukkula näkyy rantaan ja sinne vievät portaat on helppo löytää.


Kukkulalle on aikanaan rakennettu Nizzan ensimmäiset asutukset. Näköala huipulta on huikea ja puisto itsessään hyvin kaunis. Ovat tehneet sinne vesiputouksenkin. Suosittelen hyviä kenkiä ja vesipulloa. Matkaa voi sitten jatkaa toiselle puolelle kukkulaa ja kävellä katsomaan Nizzan satamaa ja hyvijahteja. 
Lempparijuttuni puistossa olivat kauniit katukivetykset. 

Jatkoimme itse tosiaan kukkulan toiselle puolelle, satamaan ja Garibaldin aukiolle. Päätimme hetken mielijohtesta piipahtaa nykytaiteen museossa, MAMACissa (Musée d'art moderne et d'art contemporain). Museo on ihan Garibaldin aukean tuntumassa. Sen tunnistaa sittä että se näyttää aivan erilaiselta kuin muut talot.
Todella moniin museoihin pääsee Nizzassa ilmaiseksi sisään, myös MAMAC kuuluu näihin. Rakennus on valtava ulospäin, mutta näyttelyt olivat loppujen lopuksi ihan helposti kierrettävissä. Emme tällä kertaa ihastuneet niinkään näyttelyihin, mutta onneksi MAMAC tarjosi meille kentien päivän jännittävimmän kokemuksen. Museon katolle on nimittäin on tehty rakennuksen ympäri kulkevat kattoterassit joihin pääsee kävelemään. Kuvista tätä ei ehkä hahmota mutta ollaan tosi korkealla... 


Näkymät täältäkin olivat hienot ja kävely katolla hauskaa (ja vähän pelottavaa)! Suosittelen MAMACissa vierailua ihan vaikka vain tämän takia.

EN: Favorite things in Nice, part 2. Collin du Château and MAMAC.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti