maanantai 12. toukokuuta 2014

Ihonhoidosta ja hyvinvoinnista

Koska lempikosmetiikka-juttu odottaa varastojen täydentymistä, niin puhutaan hiukan ihonhoidosta.

Ihoni taipumus tempautua mukaan ihan kaikkeen, mitä elämässäni tapahtuu, ei ole tainnut jäädä kenellekään epäselväksi. Pahimmat hetket ovat mahtuneet viimeiseen kahteen vuoteen, kun elämässäni on tapahtunut paljon suuria muutoksia ja sitä kautta stressi on lisääntynyt. Olen kokenut aina, että olen sellainen ihminen joka pärjää paineen alla parhaiten, mutta viimeisien vuosien aikana olen todennut että ihoni ei pärjää. Jos silmät ovat sielun peili niin iho taitaa sitten omalla kohdallani kuvastaa niitä päällimmäisiä tuntemuksia. Tiedostan niitä sitten itse tai en.

Asiaahan ei auta että minusta tässä kohdin on maailmassa Suuri Vääryys. Miksi pitää vielä näyttää kurjalta jos tuntuu kurjalta? Olen tullut siihen tulokseen, että joskus kropan tehtävä on kertoa että hei, nyt vähän stressaa. Pitää jarruttaa ja hengittää.

Parhaimmat ohjeet ihon kunnossapitoon ovat mielestäni ne vanhat kunnon "juo vettä, syö hyvin, nuku paljon ja liiku säännöllisesti". Näistä lintsaamalla en valitettavasti ainakaan itse ole saanut hommaa toimimaan. Tai ehkä en ole vain löytänyt sitä täydellistä purkkia jonka ostamalla nämä voi unohtaa... 

Joka tapauksessa omiksi kulmakivikseni ja avukseni näiden lisäksi luen ehdottomasti luonnonkosmetiikkaan vaihtamisen. Tässä on kyse varmasti osakseen siitä psykologisesta vaikutuksesta, että laitan iholleni mielummin luonnollisia aineita. Kun olen tämän suhteen rauhallinen, niin yksi asia on taas järjestyksessä. Olen löytänyt luonnonkosmetiikasta ihan huippujuttuja, kuten esimerkiksi aiemmin mainitsemani NAFHAN. Lisäksi olen löytänyt muutamia muita toimivia tuotteita, jotka näette kuvassa.Sinkkiä aloin syömään säännöllisesti luettuani useammasta lähteestä sen vaikutuksesta ihon kuntoon. En syö punaista lihaa, josta sinkkiä saa ja tämä onkin ollut yksi ratkaiseva tekijä kohdallani. Ainoa juttu, minkä tämän kohdalla huomioisin, on että ei kannata ottaa sinkkiä tyhjään mahaan. Ainakin itselleni sain aikaan todella huonon olon moneksi viikoksi ennenkuin tajusin siirtyä ottamaan annokseni iltapäivällä täyteen vatsaan. Sinkistä on kirjoittanut esimerkiksi Vilma P. täällä. Kannustan Vilman tapaan perehtymään asiaan itse ennen käytön aloittamista. Mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi toisella ja sitä rataa.

Kookosöljyä suositteli minulle pikkusiskoni, jonka ihotyyppi on ihan erilainen kuin minun. Siskollani on superkuiva iho, kun taas omani oli tuolloin rasvoittuva, kipeä ja tulehtunut. Ostin purkin kuitenkin testin vuoksi talvella kun hinta ei päätä huimannut (taisi olla 7€ ja tuolla purkilla pärjää pienen ikuisuuden). Olen käyttänyt tätä iltaisin yövoiteen tilalla ja varsinkin talvella vaikutus oli hämmentävä. Tulehdukset rauhoittuivat ja vaikka tuntui hieman hölmöltä rasvata rasvoittuvaa ihoa lisää, niin aamulla peilistä tuijottivat joka kerta hieman kosteutetummat ja vähemmän läikikkäät kasvot. Talvella käytin tätä päivittäin, mutta nyt olen vähentänyt käytön muutamaan kertaan viikossa.

Suolasaippuan bongasin, kenen muunkaan, kuin Saara Sarvaksen blogista. Jutun löydät täältä. Tätäkin lähdin testaamaan lähinnä uteliaisuuttani ja ilman sen kummempia odotuksia. Saippuapala maksoi alle 4 € joten ajattelin että riski lienee sen arvoinen. Olen käyttänyt tätä muutamia kertoja viikossa. Hieron saippuaa kostutettujen käsien kautta iholle, annan kuivua ja huuhtelen pois/ jätän iholle ja levitän kosteusvoiteen. Myös tämä auttaa tulehduksiin (mitä nyt suola haavoissa tekisi ellei hyvää :) ja iho on käytön jälkeen huomattavasti pehmoisempi. Tykkään!

Viimeisenä msm-jauhe, jonka vaikutuksista en ole ihan varma ja jonka makua inhoan :D Tästäkin ohjeeksi maltillinen käytön aloitus pienellä määrällä, koska paha olo tulee muuten melko varmasti. Olen sekoittanut jauhetta smoothien tai mehun juokkoon, mutta valitettavasti mustaherukka tuntuu olevan ainoa joka häivyttää maun edes jotenkin. Siksi tunnun luistavan tästä aika ajoin. Mutta, säännöllisen käytön aikana huomasin kyllä ihon kunnossa muutoksia ja tämän pitäisi vaikuttaa myös hiusten hyvinvointiin. Sitä en tiedä, oliko muutoksien syy sitten enemmän tuolla jauheessa vai smoothien terveellisillä ainesosissa. Minulta löytyy tuo CoCoVin versio, mutta Puhdistamo on kuvannut vaikutuksia oman tuotteensa osalta aika hyvin täällä.

Jaksoiko kukaan lukea loppuun? Onko teillä samoja tuotteita käytössä? Kaikki poppakonstit kauniin ihon puolesta otetaan vastaan, samoin kuin palaute siitä, kiinnostiko tämä aihe. Nyt pomppaan ulkoilmaan, mukavaa maanantaita!

EN: Skin care, one of the trickiest things in the world.

4 kommenttia:

 1. Kiinnostaa! Auttaisivatkohan atooppisen ihon tulehduksiin nuo? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin mielestäni joku atoopikko oli tuon suolansaippuan puolesta hihkaissut Saaran blogin kommenteissa. Tuohon hintaan varmaan uskaltaa kokeilla :)

   Poista
 2. Heei kiva postaus! Munkin iho tykkää reagoida ihan kaikkeen, arrrhgh.

  Oon kans huomannut sinkin auttavan ihon kuntoon ja vastustuskykyyn. Suolasaippuaa en oo testannut, mutta sen sijaan maine base -suola (jauheena) toimii varmaan aika samalla tavalla ja siitä mun iho tykkää. NAFHAn kosteusvoide on mulle ihan must ettei naama kiillä liikaa ja muutenkin luonnonkosmetiikkaan siirtyminen on auttanut paljon.

  Ärsyttää, söin pitkästä aikaa viime viikolla karkkia ja SEN HUOMAA. Mun iho vihaa sokeria:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kivasta kommentista!
   Taisin lukeakin sun blogista joskus tuosta jauheversiosta... sitä voisi myös testata, tosin tuo saippupala ei lopu koskaan :D Heh, ja voi niitä onnekkaita joiden ihossa sokeri ei näy... mitä enemmän vuosia tulee mittariin niin sitä enemmän iho tuntuu reagoivan ihan kaikkeen.

   Poista