tiistai 21. elokuuta 2012

Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana

Tiedättekös, kävin tänään kahvilla.

Ja muistin äkkiä, miksi kaipaan sitä. 

Nuorempana meillä oli tapana suunnata koulun jälkeen kahville. Kahville meno tarkoitti oikeastaan ihan mitä tahansa yhdessä oloa, joka jatkui useamman tunnin ajan. Yleensä vetelehdittiin jossakin Jyväskylän keskustan kahviloissa, juteltiin ja parannettiin (tai huononnettiin) maailmaa tuntikausia. Juotiin kahvia tai ei juotu. Oltiin kaksin, kolmistaan tai suurella porukalla. Kun muutin uuteen kaupunkiin, niin enää ei ollutkaan itsestään selvää että joku olisi aina vapaana. Että aina olisi joku, jonka kanssa istua pöydän ääreen juttelemaan tai vain olemaan hiljaa. Mitä vanhemmaksi tullaan, sen enemmän tapaamisia sovitaan kalenterin kanssa. Ystävät ovat hajaantuneet eri kaupunkeihin. On erilaisia työpaikkoja ja työvuoroja, lapsia ja kaikenlaisia menoja. Spontaanit kahvihetket jäivät.

Tänään muistin, mistä siinä olikaan loppupeleissä kyse. Että voi istua jonkun kanssa samaan pöytään ja huomata yhtä äkkiä, että olisi pitänyt olla kotona jo pari tuntia sitten. Että oli niin hauskaa, että kahvi jäähtyi, eikä haitannut että koko kotimatkan tärisi kylmästä, kun ei ollut huomannut istuneensä ulkona tihkusateessa hyvän tovin.

Mennään pian uudestaan.

Niin, ja kahviin kuuluu tilkka maitoa, mutta sokeri pilaa sen.

Kauniita unia kaikille... minä hyrisen kofeiinin voimalla vielä hetken.

4 kommenttia:

  1. (olen ehkä maninnut ennenkin..mutta teen sen uudestaan) suosittelen erittäin lämpimästi myös aamukahvin hakemista kahvilasta, varsinkin jo sellainen löytyy matkanvarrelta..tai vähän koukkaamalla :) päivä alkaa huomattavasti leppoisemmin kun saa kätösiin lämpimän kupin, jonka kanssa jatkaa matkaa. Jos olet esteetikko, valitse kahvila, jossa kivimmat take away kupit. hihii. ite tykkään kyllä kovasti myös ajanviettämisestä kahviloissa, siinä on vaan joku juttu. tosin paikallakin on väliä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oma aamu alkaa aina töissä kahvikupillisella... mutta tiedän mitä tarkoitat :) nykyäänhän on niitä kesto take away- mukejakin... niin sit saa aina mieluisen. ja paikalla on todellakin väliä tai vielä enemmän palvelulla!

      Poista