lauantai 6. lokakuuta 2012

Mää tykkään susta niin vaan kauhiasti. Susta ja ruuasta.

En ole koskaan elämässäni ostanut yhtään keittokirjaa. Jopa yksi ainoa koulutuksessani vaadittu opus jäi aikanaan hankkimatta. Luotan omaan reseptivihkooni, jonka ohjeet on saatu äidiltä ja ystäviltä. Sivujen välissä roikkuu epämääräisiä lappuja ja lyijykynällä tehtyjä korjauksia. Rakastan omaa keittivihkomuistiinpanolappuopustani hurjasti. 

Olen ollut ehkä hiukan jopa keittokirjavastainen...

Keittikirjavastaisuuteni johtuu osaksi myös siitä, että monet kirjat ovat täynnä liharuokaohjeita, joilla en tee mitään (en syö punaista lihaa). Tuntuisi huijaukselta maksaa kirjasta, josta ehkä vain muutama ohje pääsisi käyttöön. 
Tästä kirjasti tiesin kuitenkin heti, että se on toista maata. Hanna ja Alexander Gullichsenin keittokirja Safkaa, Parempaa arkiruokaa on ihan huipun oloinen. Ohjeita on paljon myös kasvis- ja kalaruokiin, kuvat ovat kauniita. Koko on kätevä, ei liian iso. Parasta on kuitenkin kirjan kansi, joka tuntuu sellaiselta, että sen voi pyyhkiä rätillä puhtaaksi, jos siihen keittiössä tulee jokin tahra. Keittokirja lunastaa mielestäni tarkoituksensa vasta silloin, kun siinä näkyy tekemisen ja käytön jälki.

Tämä kappale ei jää minulle, vaikka tämän kovasti itsellenikin haluaisin. Tämä menee nyt pakettiin ja sitten kohti samaa osoitetta jossa vierailin eilen. Mää tykkään susta ihan kamalan paljon. Syödään usein yhdessä <3

P.s Jos siellä nyt pari mutisee siitä, kuinka olen ollut blogimainonnan uhri niin teille sanon että niin olenkin. Heti kun Hanna mainitsi Chicling blogissaan kirjasta niin tiesin että haluan sen. JA tykkään siitä blogista muutenkin hurjasti :) Ihanaa, että ihmiset saavat tehdä sitä mistä tykkäävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti