torstai 21. kesäkuuta 2012

Valkosuklaata ja raparperia

Pitkästä aikaa ruokajuttuja. Nyt on se aika kesästä kun raparperia saa. Sitten se välissä häviää johonkin ja loppukesästä sitä voi löytää taas? Ostin oman kiloni torikauppiaalta hintaan 2€. Menkäähän tekin.

En ole ihan varma, olenko pihistänyt tämän reseptin suoraan jostain, mutta tidän ainakin että muffinssien peruspohjan ohjeen olen löytänyt joskus Eevan blogista. En kyllä muista oliko se jo aiemman blogin aikaan, no, kuitenkin.

Koska uunini on ihan ressukka, en saa oikeastaan leivottua mitään hienouksia (kuten sellaisia asioita joiden pitäisi kohota tai paistua tasaisesti, heh.). Yritetään kuitenkin jättää se huomiotta, hyviä nämä olivat kuitenkin.

Tarvitset

2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl rasvaa
1 kanamuna

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa

raparperia
valkosuklaataSekoita märät aineet keskenään, tee sama kuiville aineille toisessa kulhossa. Sekoita tämän jälkeen märät aineet kuiviin, lisää valkosuklaa ja raparperi. Minä laitoin yhden levyn valkosuklaata (Pandan, olisiko 150g?) ja pari desiä rapaperia. Annostele vuokiin, paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Älä sekoittele taikinaa enempää kuin on tarve ja varo paistamasta kuivaksi :) Itse suosin silikonivuokia, ne paperiset eivät koskaan jaksa pysyä pystyssä ja sitten harmittaa kun muffinssien sijasta on pellillinen lässähtänytttä piirakkaa paperilla höystettynä.

4 kommenttia: