tiistai 5. helmikuuta 2013

Apinan arkistoista: Runebergin tortut


Kaivelin teille arkistoista torttuohjeen Runeberginpäivän kunniaksi... myös vuonna 2011 olin tämän kanssa myöhässä: :)

Tiedetään, viikon myöhässä. Mutta näitähän voi tehdä Ystävänpäiväksi! Teen Runebergin tortut itse, jotta voin jättää sen ällöttävän karvasmantelin pois. Pohjimmiltaan Runebergin torttuhan kuitenkin edustaa juuri sitä, mikä on ruuanlaitossa ja leivonnassa hauskinta. Tehdään siitä mitä on ja omalla tyylillä!

Fredrika ei varmastikaan loukkaantuisi siitä, että reseptistä löytyy varmasti satoja versioita. Neuvokas vaimohan takoi alkuperäisen tortun juuri siitä, mitä kaapista sattui löytymään.

200 g margariinia/voita
1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja tai vaikka piparinmuruja
1 dl mantelirouhetta 
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vadelmahilloa
sokerikuorrutusta


Vaahdota pehmennetty rasva ja sokeri keskenään, lisää joukkoon munat. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää takinaan, muista heittää sekaan myös mantelirouhe. Annostele pieniin vuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Koristele jäähtyneet tortut hillolla ja sokerikuorrutteella :)




P.s Jos käytät korppujauhojen sijasta piparinmuruja niin rasvan määrää voi hieman pienentää.

4 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä. Karvasmanteli varmaan jakaa torttujen syöjät. Mun mielestä just se tekee näistä maailman parhaita leivonnaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään ostin kyllä syntisenä tortun kaupasta. Mutta hyvää sekin oli! Siinä oli konjakkia! Viina kun harvoin jakaa mielipiteitä... ;)

      Poista
  2. Me ostettiin tänään Samin toiveesta Runebergin tortut. Mä oon niitä aiemmin syönyt ehkä kaksi kertaa ja muistelin jotenkin, etten välitä niistä kamalasti. Oikeassa olin, ei se kovin hyvää ollut. Mulla on niin lapsen suu, että kaikki vähänkin alkoholille maistuva aiheuttaa väristyksiä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Musta tuntuu, että näissä on suuria eroja. Jossain ei ole viinaa lainkaan, osasta on jätetty karvasmanteli pois... sun täytyy ensi vuonna tehdä itse ja kokeilla tykkäätkö sitten. Tai sitten vaan keskityt parempiin herkkuihin <3

      Poista