torstai 25. heinäkuuta 2013

Metsän keskellä

Hejsan, sisko jälleen puikoissa. Kesä on mennyt hurjaa vauhtia eteenpäin. Itsellä se kulunut lähinnä töitä tehden, mutta onneksi muutamia vapaapäiviäkin on ehtinyt viettää. Keskellä viikkoa olevat yksittäiset vapaapäivät tuntuvat usein hieman hankalilta siinä mielessä, ettei ehdi oikein tehdä mitään suurempaa. Usein ne sitten valuvatkin vain ohi kotijuttuja tehdessä..

Mutta nyt päätin toisin. Mukavaa voi tehdä myös viikolla ja yhden päivän puitteissa. Joten heräsin aikaisin ja suuntasin sovitulle aamukahvihetkelle kahvilaan. Pidän aamuista. Olin jo melkein unohtaa sen mutta onneksi muisti palautui. Meidän vakikahvilassa muuten kokoontuu joka aamu kahdeksan pintaan pappaporukka. Siinä ne turisee noin tunnin ajan ja sitten jatkavat matkaa. Minusta se on suloista.

No mutta sitten itse asiaan, eli mustikkaan. Olimme päättäneet tänä vuonna kerätä marjat talteen ihan itse ja sitä lähdettiin vapaapäivänä seuraavaksi toteuttamaan. Kohteena metsä ja mustikka-apajat :) Ja hyvät apajat löysimmekin. En ole koskaan ollut varsinaisesti mustikassa, vaikka pienempänä monia metsäretkiä tehtiinkin. Jostain syystä pelkäsin kovasti, että törmäisimme karhuun. Niitä on ollut viimeaikoina paljon liikkeellä myös ihmisten ilmoilla. Näin ei onneksi käynyt.Mutta mustikoita oli ja niitä oli p-a-l-j-o-n! Oltiin tunti ja yhteinen saalis 40 litraa marjaa. Uskomatonta. Eli ne jotka haaveilee nauttivansa piirakkaa myös talvella niin hopihopi metsään. Vaiva on pieni ja ilo suuri :)

Illalla iski mustikkainnossa vielä leipomisvimma, joten pyöräytin sämpylät ja pullat iltapalaksi. Muutama litra mustikkaa jätettiin syötäväksi aamupaloille ja loput pakkaseen odottamaan talven tuiskuja. Aivan mahtavaa sanon minä!Päivä oli virkistävä ja loppuviikon jaksaa taas painaa työn touhussa. Suosittelen siis metsää ja sen antimia. Niin kuin Soul Valpiokin laulaa:

On kiva olla huoletonna
täällä metsän keskellä.

Mukavia päiviä kaikille, muistakaa nauttia myös niistä lyhyistä hetkistä.


2 kommenttia:

  1. Mä olisin halunnut käydä poimimassa myös, mutten oikein saanut apujoukkoja, saati oikein tiedä, mistä niitä täältä etelästä löytää! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma, en tiedä yhtään mihin lähtisin tästä Tampereen keskustasta... torille? :) Ehkä sisko heltyy ja kerää minullekin muutaman rasian.

      Poista