sunnuntai 3. elokuuta 2014

Parasta Nizzassa: Parc Phoenix

Viimeinen pala Nizzasta toistaiseksi tulee tässä. Palaan varmaan aiheeseen jossain kohtaa ainakin sivuten, mutta ensi viikolla blogissa siis jo muutakin. Kiva palata arkeen. Toivottavasti saitte näistä matkajutuista kumminkin jotain irti, näin toivon.

Selasimme siskojen kanssa menolennolla matkaopaskirjasen suosittelemia nähtävyyksiä ja minä ilmoitin haluavani "saukkopuistoon", eli aivan lentokentän läheisyydessä sijaitsevaan Parc Phoenixiin. Kyseessä on kasvitieteellinen puutarha ja laaja puistoalue, jossa on myös eläimiä. En eläintarhoista niin välitä, mutta oppaassa ilmoitettiin että puistosta löytyy saukkoallas. En ole koskaan nähnyt saukkoa... olisin halunnut nähdä.

En nähnyt, mutta paikan päältä löyty kyllä luvatusti se allas. Ja paljon muuta kaunista.

Puiston sisäänpääsymaksu on vain 2€ ja paikalle pääsee ilmeisen helposti bussilla (muistaakseni ainakin numerot 9 ja 10). Me päätimme ottaa urheilun kannalta ja kävelimme asunnoltamme n. 6 km matkan molempiin suuntiin. Puisto sijaitsee siis aivan Promenade des Anglaisin lentokentän päädyssä. Suosittelen hyviä kenkiä, leppoisaa aikataulua ja aurinkorasvaa matkalle. Me otettiin retkeilyn kannalta ja pysähdyttiin välillä syömään matkaeväitä. Puistossa on kahvila josta saa pienimuotoista lounasta, mutta tänne olisi varmasti kiva mennä myös omien eväiden kanssa piknikille.

Puiston vierestä löytyy myös museo, Musee Des Arts Asiatiques, johon on ilmainen sisäänpääsy. Ei jaksettu samana päivänä enää sinne, mutta varmastikin kiinnostava kohde myös.
Alue on aika suuri ja nähtävää rittää. Isossa lasisessa pyramidin näköisessä rakennuksesssa on trooppisia kasveja ja akvaarioita sekä hyönteisiä. Ulkona on mukava kävellä ja ihastella kaunista puistoa ja vesiputousta. Eläimistä näimme ainakin papukaijoja, piikkisikoja ja monia monia monia kilpikonnia (suuria ja pieniä).

Paikka on ehdottomasti pääsymaksunsa väärti. Uskoisin myös lasten tykkäävän.

Puistossa ainakin vaelsi useampi koululaisryhmä jotka rallattelivat ranskankielisiä runoja parijonossa partiotyyliin leveät hymyt kasvoillaan. 

EN: My favorite things in Nice, part 6. Parc Phoenix, beautiful place.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti