sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Aamiaisella

Heräsin tänään varhain ja kävelin aamiaiselle kahvilaan.

Aamu oli harmaa, olin uninen, hajotin kahvilassa ensi työkseni lasin kun tiputin tarjottimen. Kokki  onneksi lohdutti, heillä kuulemma särkyy keittiössä astioita aivan koko ajan. Kiltisti sanottu.

Aamu oli tästä huolimatta ihan hyvä. Palasin aamiaiselta takaisin peiton alle ja nyt kuuntelen pitkästä aikaa Haloo Helsinkiä, käyn läpi tulevia suunnitelmia, kirjoitan sähköposteja ja muistin jopa tämän blogin olemassa olon. Ihan lunkisti vaan, ilman mitään sen kummempaa juoksukilpailua. Aamiaiselle mentiin tänään ihan lähelle. Amurin Helmi sijaitsee nimensä mukaisesti Amurin työväenkorttelissa (Satakunnankatu 49). Aamiaista saa 8€:n hintaan. Puuroa, sämpylää ja kunnon vanhankansan mitalla keitettyä kahvia, joka pitää hereillä jopa minut, ainakin puolille päivin. Puuro vaihtuu päivän mukaan, tänään oli mannapuuropäivä. En pysty syömään sitä, mutta jotenkin tulin iloiseksi että jostakin kahvilasta saa mannapuuroa. Täällä ei tarjoilla mitään trendikästä, vaan mennään toimivilla perusasioilla. Valkoiset liinat pöydissä, maksamakkaraa ja marjamehua. Jälkiruuaksi korvapuusteja tai voipullaa. 

Kahvilassa on kiva seurata saapuvia ihmisiä. Vanhempia herrasmiehiä, ystäväporukoita, lapsiperheitä. Mennessä pöydät olivat vielä tyhjillään, mutta jo lähtiessämme yhdeksän aikaan ne alkoivat täyttyä puheensorinasta ja elämästä. 

Suosittelen kiireettömiä aamuja edes kerran viikossa, tuhtia aamiaista ja sitä että kuuntelee mitä lauluissa lauletaan. Elli on taas kiteyttänyt hyvin sen, mitä juuri ajattelin:

Pelkään että ihmiset on laitettu liikkumaan, 
Kiirehdi kiirehdi 
ettei aivot ehtis liikaa ahdistumaan 
Pelkään että kaikki tähtää 
sokeesti vaan tulevaan, 
Mun nuolet ei lennä sinne asti 
Mä heitän leivän kerrallaan 

Mitä elämä tuo, 
se tulkoon minun luo, 
Virheen mahdollisuus ihmisyydelle sisällön suo 
Me ollaan samaa tuhkaa, 
samaa kevyttä ilmaa, 
Joten rauha nyt, 
tää maailma on vihaan kyllästynyt

-Haloo Helsinki/ Vihaan kyllästynyt

4 kommenttia:

 1. Amurin Helmi on kyllä yksi parhaista, ja ne sulhaspiirakat <3 Muuten mun mielestäni se aamiainen on vähän suppea hintaansa nähden, ja ne kaikki piirakat ja täytetyt sämpylät houkuttelevatkin enemmän :)

  Itse lähden tästä pienelle kuvailureissulle, jospa keskustan puistoissa olisi nätti ruska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamiainen on suppea, kyllä. Tai sellainen hyvin basic :) Harvemmin tulee tuolla käytyä vaikka se onkin "mun kulmilla". Ehkä pian taas.

   Poista
 2. Muistaakseni Amurin Helmessä on tosiaan tunnelmaa. Omassa vakiokahvilassa kokoontuu aina arkiaamuisin kahdeksan pappajengi. Siellä ne oli jo kun opiskeltiin ekaa vuotta..siellä ne ovat edelleen. Toivottavasti sitä osaa itsekin vanhempana arvostaa kahvilakulttuuria. Ja suosittelen välillä syömään aamupalan "ulkona", siinä pääsee vähän niinkuin lomafiiliksiin hetkeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappajengi <3 Minä haluan myös että kun olen vanha ja ruttuinen, niin on jengi jonka kanssa mennä kahvilaan aamiaiselle!

   Poista