tiistai 21. tammikuuta 2014

Kotona ja kuusikossa

Lupailin lakanajuttuja, tai hienommin vuodevaatehankintoja, joten nyt sitä juttua pisaa sitten. 

Tänä vuonna löysin sattumalta Marimekon alennusmyynneistä pikkuiset yllätykset eräille tärkeille (niistä lisää kunhan paketit pääsevät perille asti) ja samalla silmiini osuivat nämä Kuusikossa-tyynyliinat. Koko settikin olisi ollut tarjouksessa, mutta tajusin että nämä tyynyliinat itsessään sopivat täydellisesti harmaiden lakanoideni (ja monien muiden) kaveriksi. Sängyssäni pyörii aina neljä tyynyä, joten ekstrat ovat tarpeen.



En oikein tiedä, mitä mieltä tarkalleen olisin Marimekon imagosta juuri nyt, mutta printistä tykkään kuin hullu puurosta. Ja monista muistakin heidän jutuistaan. Toivottavasti suunta on nyt ylöspäin.

Kyllähän sitä on parempi nukkua metsän keskellä. 

Mustavalkoinen tuntuu jotenkin kevättä kohti ihanan raikkaalta ja keveältä. Muutenkin on sellainen olo, että on kiva puuhastella ja järjestellä kotona. Vaatekaapinkin siivosin, tuli jotenkin heti enemmän tilaa hengittää. Olen tehnyt paljon ruokaa ja katsellut vielä enemmän ruokaohjelmia. Pidän niistä kovasti. Esimerkiksi eilen Sara la Fountain kertoi, että jos vinegretteen lisää mustikkaa ja omenaa, siihen tulee marjainen ja hedelmäinen maku. Ajatelkaapas sitä. En ikinä kokkaa ohjeen kanssa, mutta on kiva katsoa kun ihmiset innostuvat ruuasta ja suhtautuvat siihen iloisella rakkaudella. 

Iloista tiistaita teille! Niin, ja paljastakaa lempikokkiohjelmanne!

EN: More linen... black and white  makes me feel like spring! Pillowcases from Marimekko.

4 kommenttia:

  1. kuusikkokuosista pidän minäkin :) ja ruokaohjelmiakin tykkäilen katsoa vaikken mitään tiettyä seuralle. jamie oliveria tuppaa tulemaan nykyään kaikilta kanavilta, jopa yhtäaikaa, mutta jamie on kyllä mukava tv-persoona. top chef oli myös aikoinaan hyvä (stefanin ja fabion täyteinen tuotantokausi oli paras), mutta enää tulee harvemmin katsottua. tänä vuonna olen päättänyt tehdä enemmän uudenlaista ruokaa, joten eikun inspiroitumaan ohjelmista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jamie on ihan hauska. menee samat jaksot moneen otteeseen... kunhan on jotain evästä.

      Poista
  2. Olen muuten ihan samanlainen kokkailun kanssa, joskus uhkarohkeana jopa leipomisen; omistan keittokirjoja mutten ikinä etsi niistä reseptejä. Olen varmaan vähän sellainen intuitiokokkailija :> En kuitenkaan ole kovinkaan hifistelijä vaan keksin useimmiten omata päästä melko perus-aineksista ruokaa. Tänään broileri-pesto-feta-pastaa. :) Uusin herkkumme!

    Ja nuo tyynyliinat käy kyllä sun tyyliin niin hyvin! Itsekin koittanut etsiä vähän minimalistista mustavalkoisempaa sisustukseen mutta vielä esim.turkoosi-valkoiset liinavaatteet hallitsee, ne kun piristää mukavasti (aiemminkin vissiin tullut mainittua minttusuklaakylppäri:D) Jos joskus olisi se asunto vanhasta talosta valkoisilla lautalattioilla ja pelkisetyillä ihan valkoisilla seinäpinnoilla. Suurimmaksi osaksi rajoitteet muuttaa kotinsa unelma-asunnoksi on kumminkin vain oman pään muodostamia tekosyitä ja suorastaan laiskuutta. (Vähän nuukuuttakin, kun raha ei kasva puissa tässä perheessä ja ostamistaan tavaroista haluaisi saada vähän rahaa takaisinkin esim. kirpparilla) Roskasäkkikaupoille kuitenkin välillä tekisi mieli lähteä melkein joka päivä, kirppiskasaa olkkarin nurkassa jonkin kuukauden jo tuijoteltuani, ja aloittaa jos ei tyhjältä niin ainakin siistimmältä pöydältä. Olipas taas kiemuraista kieltä, täällä mä aina jotenkin intoudun runoilemaan. :)

    Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertainen on parasta :)

      Ja ihanaa kun jaksat runoilla!
      Minusta tuntuu, että olen nyt parin vuoden sisällä löytänyt sen oman juttuni mitä tulee pukeutumiseen ja sisustamiseen. Loppuelämän suunta onkin toinen juttu ;)

      Poista